[...] tam owszem naśladując pewne wzorce, ale robiąc to po swojemu, wg swojego pomysłu i wg swoich możliwości. Każdemu należy gratulować równo serdecznie bo dotarcie na metę, czy osiągnięcie jakiegoś wymarzonego wyniku oznacza setki godzin treningu, setki poświęceń, etc., ale nie należy ani narzucać ani negować kwestii przygotowawczych, każdy robi [...]
No fakt, jak zima zaskoczy drogowców to szybkiego biegania raczej nie ma. U mnie o dziwo wiadukt zawsze odśnieżony, więc podbiegi 150m można robić. A 600m od domu otworzyli mi jakiś fitness klub - squash, siłownia, Zumba i inne wygibasy. Bieżnie też sa. Dobry pomysł z tą bieżnia. Idąc raz, czy dwa w tygodniu z multisportem nawet opłacalne. Przy [...]
[...] z 30cm w łapie zrobię 40, kratę na brzuchu, a plecy będą szerokie jak lądowisko :) Natomiast z perspektywy osoby biegajacej uważam, że jednak góra trochę się wzmacnia. Przy czym jednocześnie zgadzam się z tym, ze dobrze byłoby dodać ćwiczenia siłowe. Ale znowu... Ale :) Jako amatorowi, który pracuje, nie zawsze ma czas na trening (albo nie [...]
[...] dylemat startujac w Malborku w spodniach Ironman - a nie majac jeszcze na koncie ukonczonego pelnego dystansu. W tych czasach mialbym to gdzies. To jakbys sie zastanawial, czy wypada kupic czasowke z carbonu jesli nie jestes pro, albo carbonowe kola jesli nie lapiesz sie na podium w wyscigach. Te spodenki sa bardzo ladne, chyba sam sobie [...]
Wyniki: M20 111 118 00:16:33 (197) 00:03:04 (81) 00:47:08 (112) 00:02:20 (102) 00:31:21 (136) 01:40:26 00:33:48 Całość ukończyły 223 osoby. Pływanie - jak już pisałem... Dowiedziałem się, że trasa rowerowa miała 24,3 km, co daje średnią 30,9 km/h, więc całkiem nieźle mając na uwadze, że poczatkowo trasa prowadzi małymi uliczkami między domkami, po [...]
Póki co chciałem skupić się na robieniu tzw bazy (czy taki okres podstawowy). Pociagne to do końca tygodnia - będzie akurat przepracowanych 5 tygodni. Kolejny tydzień to większy luz - regeneracyjny. Przy okazji zapisałem się na Bieg Niepodległości, więc będzie regeneracja przed biegiem. Na wynik się nie nastawiam, ale nie zdziwię się, jak "zobaczę [...]
w niektorych przypadkach widac kto aktualnie co stosuje tak jak te zdjecia aktualne cutlera, widac od razu, ze podaje teraz ok 50iu gh, widze heatha czy jamesa i widze, ze podawane były takie dawki insuliny o jakich nawet nie mysleliscie oczywiscie, ze phil bije olej, tak jak 90% kulturystow myslisz, ze na scene wychodzi sie wyciety do kosci, bez [...]
[...] W trzeciej walce moim zdaniem udowodnil, ze caly rekord Sage'a opiera sie na atletycznej (nie skillowej) dominacji, na roznicy w fizycznych parametrach i w rozmiarze. Wystarczylo, ze trafil na goscia, ktory mial jako-taka szczeke i podstawowy skill w kazdej plaszczyznie i parafrazujac "prawdziwa technika masy sie nie boi". Malo tego, pokazal [...]
[...] dzień to zostaje reszta i wcale nie gorsi na ławce. Ten sport (sylwetkowy) ma to do siebie że wszystko zależy od Ciebie. A mały błąd na mniej niż 24h może zyebac rok przygotowań. W innych dyscyplinach tego nie ma,bo mając nawet gorszy dzień nadal możesz nadgonic wolą walki czy doświadczeniem. Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-04-14 12:59:12
[...] tylko ,że boks a ulica to nie to samo. Znam paru typa co niby trenują MMA a takie sznury ze bez problemu bym połamał nie mając prawie żadnego doświadczenia w Szt.walki To tyle ta dyskusja naprawde niema sensu to jest temat Phila, a nie boksu,tysona walk ulicznych czy niskiego wzrostu a tego ostatniego chyba najbardziej forumowicze mają dość...
[...] W trzeciej walce moim zdaniem udowodnil, ze caly rekord Sage'a opiera sie na atletycznej (nie skillowej) dominacji, na roznicy w fizycznych parametrach i w rozmiarze. Wystarczylo, ze trafil na goscia, ktory mial jako-taka szczeke i podstawowy skill w kazdej plaszczyznie i parafrazujac "prawdziwa technika masy sie nie boi". Malo tego, pokazal [...]
[...] dziennik to dla mnie fajna forma czerpania informacji o własnym organizmie, to nie tylko wypiski ile się podniosło na danym treningu, ale zawsze jakieś spostrzeżenia własne czy innych osób. Paula - ten filmik mógłby być ewentualnie instruktażem jak HT robić NIE należy ;) Miss - no co Ty gadasz... dobrze że napisałaś, bo to były bardzo cenne [...]
Poszukuję maszyny do mielenia mięsa. Zastanawiam się czy da radę zmielić mięso mając kuchenny robot. Proszę o wskazówki jak i porady na temat maszynek bądź robotów kuchenny. Zainteresowały mnie takie opcje : PHILIPS HR 7762/750W http://allegro.pl/robot-kuchenny-philips-hr-7762-750w-rozdrabnianie-i5815879145.html ROBOT KUCHENNY + WYCISKARKA [...]
[...] wszystko się rozbiło o tego nieszczęsnego hip thrusta. wstawiłam mega żenującego knota, jak nieudolnie wykonuję to ćwiczenie. jest to można rzec główne ćwiczenie przyczyniające się do hipertrofii kupra, niejako mojego priorytetu, a ja zupełnie go nie czuję, nie potrafię, zupełnie mi nie leży, choćby nie wiem co. i to naprawdę nie jest [...]
[...] brzuch robię pierwszy - zaraz po rozgrzewce rączo pobieżam na górną salę, gdzie czeka na mnie przeważnie luźna sala i przepocona mata. Jaki efekt? Strach kichnąć czy kaszlnąć ;) Wtedy dopiero czuję, że żyję. Ćwiczę do końca maja, wtedy kończy mi się karnet a potem lecę się smażyć i demonstrować tyłek wyżej niż był normalnie :P [...]
[...] palcami na kresę białą. 4. Unieś łopatki przez „zrolowanie” tułowia, tak jakbyś próbowała przytknąć mostek do pępka. 5. W tej pozycji przesuwaj palce w górę i w dół badając czy mięśnie są rozsunięte, a przestrzeń pomiędzy nimi jest miękka i czy stopniowe zwiększanie napięcia sprawia, że oba płaty mięśniowe zbliżają się do siebie i w ten sposób [...]
[...] nie jest tożsame z tym, że zabito wszystkie wirusy, a człowiek jest zdrowy. Jeśli zbijemy gorączkę i tylko trochę wirusów przetrwa, a osłabiony człowiek narazi się na zimno czy wysiłek, to te wirusy mogą zaatakować znowu, ze zdwojoną siłą. To się nazywa przeziębianiem infekcji wirusowych i kiedyś było oczywiste, że jest głównym źródłem powikłań [...]
[...] i woda. Proponuję zrobić go taką metodą: bierzemy mąkę żytnią, powiedzmy jakieś 100 gram, mniej więcej tyle samo wody letniej, nie za ciepłej, mieszamy dokładnie w naczyniu ( dość pojemnym,bo rośnie) przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce (najlepiej w temperaturze między 25 a 30 stopni) ale i w niższej u mnie dał radę (stawiałam po [...]